Een heerlijke hommage

None

Zwaarden, monsters, magiërs en lappen tekst. Pillars of Eternity is een heerlijke hommage aan klassieke role playing games als Baldur’s Gate (1998). Volgens beproefd recept kies je aan het begin een fantasy-ras, waarna je wordt losgelaten in een wereld met een Groot Probleem: kinderen worden geboren zonder ziel. Aan de speler om dat op te lossen, met het zwaard of diplomatie. Daarbij kom je een stoet aan interessante karakters tegen die je bij je reisgezelschap kan voegen, zoals de sexy-maar-getroubleerde vechtersbaas of een pyromane priester. Eerdere games van Obsidian Entertainment speelden zich af in werelden die door anderen waren bedacht, zoals Star Wars. Met Pillars of Eternity bewijst de spellenmaker dat hij prima zelf een betoverende spelwereld kan bedenken.