Braziliaanse tv haalt ‘grap’ uit met zombies in metro: ‘smakeloos’

Een Braziliaans tv-programma haalde van de week een grap met de verborgen camera uit waarbij zombies de metro in Fortaleza aanvallen. De gemeentesecretaris van de stad heeft de verborgen camera-actie nu “uiterst smakeloos” genoemd.

Het programma Silvio Santos heeft, als het aankomt op slechte smaak’ een reputatie hoog te houden: eerder haalde de show verborgen camera-acties uit met het meisje uit de horrorfilm The Ring, een uit de kist vallend lijk in de lift, horrorpersonage Chucky en levende poppen in een winkel. Waren dat al grappen waarbij je je zou kunnen afvragen hoe grappig die zijn, dit keer lijkt het programma echt over de schreef te zijn gegaan.

In de nieuwste grap liet het programma een stel mensen grimeren en verkleden als zombies uit de tv-serie The Walking Dead. In het filmpje dat inmiddels al ruim 10 miljoen keer is bekeken, valt eerst de stroom uit in de metro. Het licht flikkert een paar keer en als het weer aangaat en de metro op het station stilstaat, kunnen de passagiers er niet uit. Het zorgt voor een onheilsspellende sfeer. Een van de passagiers slaat dan ook benauwd een kruis.

Dan verschijnt er plotseling een hele horde zombies voor de ramen, die de metro in probeert te komen. De zombies komen vervolgens ook de trein in, en duiken op de passagiers die niet weten te ontkomen. Een van de passagiers valt uiteindelijk zelfs flauw.

De gemeentesecretaris van de stad, Ivo Gomes, heeft op zijn Facebookpagina de verborgen cameragrap een voorbeeld genoemd van “extreem slechte smaak”. Gomes biedt zijn excuses aan dat de gemeentelijke metrodienst hieraan meegewerkt heeft.

Knipsel

Twintig euro om je kapot te schrikken

De gemeentesecretaris heeft ook toegezegd te gaan uitzoeken wie er toestemming voor de opnamen heeft gegeven. Pikant details is dat volgens een Braziliaanse krant die toestemming gegeven zijn onder auspiciën van het vorige college toen zijn broer Cid Gomes burgemeester van de stad was. De tv-zender SBT zou ook betaald hebben om de opnamen te mogen maken.

Een van de passagiers, Aurileide Silvestro Gomes, zegt in een interview er achteraf wel om te kunnen lachen, al heeft ze een hekel aan horrorfilms. Ze vertelt dat ze was uitgenodigd om de nieuwe metrowagons te testen. Van het geld dat ze daarvoor kreeg, twintig euro, wilde ze een blender kopen.

In het filmpje is te zien dat Gomes dapper met haar tas op een van de zombies in ramt als deze een medepassagier aanvalt.

“Mijn tas was heel zwaar want er zat een grote bijbel in. Sindsdien sta ik bij vrienden en familie bekend als de vrouw die een zombie met een handtas probeerde te doden.”

De zombies hebben zo bezien geluk gehad dat Gomes haar blender niet al bij zich had. Dan waren ze misschien wel een stuk slechter af geweest.

    • Anouk Eigenraam