Joop Munsterman treedt toch per direct terug als voorzitter van FC Twente

Joop Munsterman maakt het voetbalseizoen tóch niet af als voorzitter van voetbalclub FC Twente. De oud-topman van uitgeverij Wegener kondigde in januari aan dat hij in de zomerstop zou vertrekken uit Enschede, maar hij heeft nu besloten om per direct zijn taken neer te leggen, zo meldde de club gisteren. Hij wordt opgevolgd door Aldo van der Laan, jarenlang rechterhand van de voorzitter. De 64-jarige Munsterman stond al sinds 2004 aan het hoofd van de Twentse voetbalclub die hij behoedde voor een faillissement. In 2010 won FC Twente onder zijn leiding de landstitel, maar momenteel zit de club weer diep in de financiële sores. Begin deze maand kreeg Twente drie punten aftrek in de eredivisie, omdat tot twee keer toe niet werd voldaan aan de eisen van de licentiecommissie van de KNVB. (NRC)