Democratisch senator Bob Menendez aangeklaagd om corruptie

De vooraanstaande Democratische senator Bob Menendez heeft sinds gisteren veertien aanklachten wegens corruptie aan zijn broek. De politicus uit de staat New Jersey wordt ervan beschuldigd dat hij zijn invloed heeft aangewend om een oogarts uit Florida, een goede vriend van hem, te bevoordelen via het zorgprogramma Medicare. De zaak kwam aan het rollen toen de arts een record aan Medicare-vergoedingen ontving. De aanklachten tegen Menendez betreffen samenzwering, het afleggen van valse verklaringen en acht gevallen van omkoping. Menendez heeft inmiddels ontslag genomen uit de commissie Buitenlandse Zaken, maar zegt dat hij onschuldig is. De latino Menendez is een van de felste critici van Obama’s toenaderingsbeleid jegens Iran en Cuba. (BBC)