Vastgoedmannen luisteren niet naar zwoele jazz

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Vastgoedbeurs ‘Building Holland’ in de RAI in Amsterdam.

Wie: Stefan van Uffelen - van de ‘World Business Council for Sustainable Development’, Benno Oosterom, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen, Gerard Schröder, van Schröder Vastgoed, en het jazz-duo: Robbert Suilen en Jelle Willems.

“Duurzaam beton is de toekomst”, zegt Stefan van Uffelen - van de ‘World Business Council for Sustainable Development’ in Genève – op het podium tijdens de vastgoedbeurs in de RAI.

“De bouwsector moet met robuuste oplossingen komen om de CO2-uitstoot te verminderen”, zegt Benno Oosterom, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen, én de tweede spreker van vanmiddag.

Daar is Gerard Schröder – nummer drie - van Schröder Vastgoed het helemaal mee eens. “Er zijn kánsen die projectontwikkelaars moeten gríjpen”, zegt hij.

Jelle en Robbert zorgen voor de muzikale ondersteuning #RAI

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

En wie heel goed luistert, hoort Robbert Suilen en Jelle Willems.

Two friends drifting apart”, zingt Suilen. De ogen gesloten, zijn hoofd zachtjes meebewegend op Chet Bakers ‘Just friends’. “Two friends but one broken heart.”

Maar goed. Dat doet niemand; luisteren naar het jazz-duo voor Hall 11 in de RAI. De TL-lampen beschijnen de fletse stands waarop posters prijken met ‘groen’, ‘innovatie’ en ‘duurzaam’. De beursgangers – groene dassen, zwarte pakken - spurten langs de jazz-zangers op weg naar het hoofdpodium en de inspirerende toespraken over innovaties in de vastgoedsector.

Gewoon, een beetje jammen…

Een solo van Willems, een ‘pa-pa-da-pa-pa’ van Suilen. Een uithaal. Een zucht.

“Dit hadden we wel verwacht, hoor”, zegt Suilen. Dat niemand ze vandaag zou aankijken, bedoelt hij. En dat de dames tegenover hen, aan de tafel vol badges, niet zouden langskomen voor een praatje. Al hopen ze dat die straks toch nog even zwaaien. Op z’n minst. Maar ach, wat maakt het uit. “Het is alsof we gewoon aan het jammen zijn eigenlijk”, zegt Willems. “Maar dan toevallig hier, in de RAI.”

…maar dan voor vastgoedmannen

Straks, over een half uur, mogen ze het hoofdpodium op. Eventjes. Prima, vindt Suilen. Hij zingt wel verder. Over gebroken harten en verloren liefdes. Hebben die projectontwikkelaars en bouwbedrijfdirecteuren toch ook wel eens mee te maken gehad? Wanneer ze niet bezig zijn met duurzaam beton, configuratiewoningen en een CO2-vrije toekomst? Het duo werpt een blik op de map vol bladmuziek. Ze zoeken zo wel even wat geschikte nummers uit. Komt helemaal goed.

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken