Drie rellen in Istanbul met dodelijke afloop

None
Foto REUTERS/Ihlas News Agency

Het lichaam van een dode vrouw ligt voor het hoofdkwartier van de Turkse politie in Istanbul. De politie schoot de vrouw dood toen zij, bepakt met geweren en handgranaten, gisteren het gebouw probeerde binnen te dringen met een handlanger. De man raakte gewond en is opgepakt. Eerder op woensdag drong een gewapende man een kantoor van de Turkse AK Partij in Istanbul binnen. Hij sloeg een raam in en hing een vlag naar buiten, voor hij werd gearresteerd door de politie. Een dag eerder maakte de politie in Istanbul een einde aan een gijzeling in een rechtbank. Daarbij raakte de gegijzelde openbaar aanklager, Mehmet Selim Kiraz, zo zwaargewond dat hij korte tijd later in het ziekenhuis overleed. De twee gijzelnemers werden gedood. Onduidelijk is of de drie incidenten samenhangen.