Topman KPN stort extra bonus terug

Eelco Blok.
Eelco Blok. Foto ANP / Valerie Kuypers

Bestuursvoorzitter Eelco Blok van KPN stort zijn extra bonus van 425.000 euro terug. Dat maakte KPN zojuist bekend.

Blok kreeg de extra bonus voor de verkoop van dochterbedrijf E-Plus aan Telefónica Deutschland. Hij wil de cao-onderhandelingen die vorige maand zijn begonnen, kunnen voeren zonder discussie over de bonus.

Blok in een verklaring:

“Sinds maart zijn we in onderhandeling met de vakbonden over een nieuwe CAO. Aan het begin van dit proces hebben de bonden mijn beloning onderdeel gemaakt van deze onderhandelingen.

Het is in het belang van KPN en alle collega’s dat we de cao-onderhandelingen constructief en zuiver kunnen voeren. Deze gesprekken moeten niet gaan over mij, maar over de toekomst van KPN. Ik wil me nu ten volle focussen op ons bedrijf en onze klanten.”

Naast Blok kreeg ook oud-bestuurder Thorsten Dirks een bonus (325.000 euro), zo bleek uit het jaarverslag van KPN. Het ging om een “discretionaire beloning” van 50 procent van hun basissalaris voor de “buitengewone managementprestatie” die de bestuurders hebben geleverd bij de “complexe en tijdrovende” verkoop van E-Plus vorig jaar.