Het Parool heeft een nieuwe hoofdredacteur

Ronald Ockhuysen wordt de nieuwe hoofdredacteur van Het Parool. Dat meldde de krant gisteren op de website. De 48-jarige Ockhuysen was al interim-hoofdredacteur sinds het vertrek van Barbara van Beukering aan het begin van dit jaar. Ockhuysen wordt de negende hoofdredacteur. „We zijn een op Amsterdam gerichte krant met een landelijke uitstraling”, zegt hij. „Daarbij heeft Het Parool kwaliteiten die bij andere kranten minder vanzelfsprekend zijn: we zijn kritisch en tegelijk gericht op het goede in het leven. Bovendien kijken we altijd net even anders naar de wereld dan de concurrentie. Gretiger zou ik willen zeggen. En met humor.” Ockhuysen was eerder toneelrecensent, mediaredacteur, filmjournalist en kwam bij Het Parool binnen als chef kunst. Als hoofdredacteur wil Ockhuysen onderwerpen nadrukkelijker presenteren, zowel op papier als op het internet. Ockhuysen: „Bij ons kan het over de almaar toenemende drukte in de stad gaan, over de psychologie van Syriëstrijders of over de knie van Ricardo Kishna.”