Pablo’s kip

Janneke Vreugdenhil

Voor deze gepaneerde kippenpoten hebben de zusjes Hemsley het gebruikelijke broodkruim vervangen door een korstje van amandelmeel. De kip wordt ook niet gefrituurd, maar gegaard in de oven, waardoor hij veel minder vet is. Blijft er dan nog iets over van deze klassieker? Jawel, dankzij het de pittige specerijenmix is dit echt een lekker gerecht.

In plaats van zelf amandelen te malen kunt u natuurlijk ook gewoon amandelmeel gebruiken. Vroeger kocht ik dat altijd in de Franse supermarkt, maar tegenwoordig is het hier ook overal verkrijgbaar. Doordat het wat droger is dan vers gemalen amandelen, is het eigenlijk geschikter voor het paneerlaagje.

Verhit de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vermeng het amandelmeel in een kom met de ingrediënten voor de specerijenmix. Klop in een andere kom de eieren los. Dompel de kipdelen een voor een in het ei, wentel ze daarna door de specerijenmix en leg ze op de bakplaat. Verhit de ghee of boter en sprenkel hem met een lepel over de stukken kip. Bak de kip in 45 minuten in de oven goudbruin en gaar en bestrooi eventueel met zout en peper.

    • Janneke Vreugdenhil