Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere Nederlandse media?

Op BNR wordt gespeculeerd over het einde van de Hema. De schuldenlast zet de onderneming onder grote druk.

Supermarktspecialist Gerard Rutte van supermarkt.nl tegen BNR over een mogelijke ondergang van de Hema: “Dat is niet aan mij om te zeggen, maar ze moeten wel iets heel anders gaan doen dan ze tot nu toe gedaan hebben.”

Leeglopende binnensteden, andere ketens die opkwamen, maar vooral de concurrentie van internet heeft HEMA de afgelopen jaren opgebroken, meldt BNR. Rutte is niet mild over de service rond online-bestellingen:

“Dat hebben ze absoluut niet onder de knie; als je een koffer bestelt, komt die vijf dagen later aan en dan zit je al in Singapore.”

De topmanager stijgt verder

De topsalarissen in de eurozone blijven ver achter bij die in de VS. Maar ze stijgen eveneens. In de VS groeit de economie als geheel; daar valt nog te verdedigen dat vrijwel iedereen en dus ook toplieden erop vooruitgaan. Een verhaal dat in eurozone niet echt opgaat.

Uit een enquête onder 434 topbestuurders van grote banken, uitgevoerd door salarisvergelijker Emolument.com, blijkt dat de bestuurders het goed hebben.

“Volgens de rondvraag is de gemiddelde bonus van bankiers in eurolanden met 29 duizend euro omhoog gegaan naar 187 duizend euro”, schrijft de Volkskrant.

Zondag shopdag

De zondag is al lang niet meer heilig: zestig procent van de huishoudens winkelt wel eens op zondag. Die verkopen van de supermarkten namen vorig jaar met 30 procent toe tot in totaal bijna 1,2 miljard euro, meldt Nu.nl op gezag van onderzoeksbureau GfK.

De zondag is verantwoordelijk voor 3,5 procent van de omzet van de supermarkten. Die toename helpt de branche: het gaat goed met de omzet van de supermarkten, blijkt uit nieuwe cijfers van GfK. Hun gezamenlijke verkopen groeiden in het eerste kwartaal naar ruim 8,3 miljard euro, aldus Nu.nl; 1,6 procent meer dan een jaar geleden.

    • Diederik van Hoogstraten