Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Vanavond is The Passion in Enschede. Vorig jaar keken 3,2 miljoen man naar de meeloop-straatmusical. Niet zo gek dus dat het een grote cash cow voor productiemaatschappij Eye2Eye is, maar ook de speelsteden veel oplevert.

Vandaag is de aandeelhoudersvergadering van ABN Amro. Dat wordt gezellig, want er is maar één aandeelhouder: de staat. Bekijk onze tijdlijn en je bent in twee minuten bij over de recente ruzie.

Ook Randstad houdt een aandeelhoudersvergadering. Het heeft een slim trucje om voorop te blijven. Via een fonds koopt het wereldwijd start-ups op die anders een concurrent zouden kunnen worden.

Poldernieuws

De schuldenlast van de Hema belooft weinig goeds voor de toekomst van het bedrijf, voorspelt BNR.

In de Volkskrant komen de topsalarissen in de eurozone aan bod. Ze stijgen verder.

De zondag is al lang geen rustdag meer. Nu.nl beschrijft het voordeel dat de supermarkten halen uit onze behoefte om op zondag te shoppen.

While you were sleeping… in the US

Web-bedrijf GoDaddy staat bekend om reclames met lieve hondjes. En nu ook om een spectaculaire beursgang, zoals Slate schrijft.

Bij online schoenenwinkel Zappos ontbreekt leiderschap. De werknemers dit dat niet bevalt kunnen ophoepelen, observeert de Washington Post.

Nieuwe topman, nieuw geluid, meldt Forbes: eindelijk een loonsverhoging bij McDonald’s.

While you were sleeping… in Asia

In de GlobalPost een verhaal over het succes van WowShack, een Indonesische, BuzzFeed-achtige site om content te delen.

Japan en de VS werken koortsachtig aan een handelsverdrag, bericht Bloomberg, zodat premier Abe eind deze maand in Washington met de eer kan strijken.

Nog een gevolg van het toenemende Europese antisemitisme: Israël richt zich voor de export op China, meldt Reuters.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q