De directeur van Duinrell pakt soms na het werk even een attractie mee

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Roderick van Zuylen van Nijevelt (51), directeur van vakantie- en attractiepark Duinrell.

Kom je vaak in het attractiepark?

“Mijn broer doet de operationele kant, ik doe de commerciële en financiële zaken. Het kantoor grenst aan het park. Daar loop ik toch ook wel drie keer in de week doorheen. Dan pols ik de reacties van gasten, maak ik een praatje met medewerkers en bezoekers en als er attracties in aanbouw zijn, ga ik even kijken.”

En zit je af en toe ook even in een attractie?

“Ja natuurlijk zit ik wel eens in een attractie. Ik probeer een attractie bijvoorbeeld uit in het buitenland of in de fabriek. Of als we een nieuwe attractie in het park hebben, zitten we daar ‘s avonds nog wel eens met de medewerkers in. En ik ga ook regelmatig naar het Tikibad met mijn kinderen.”

Hoe zag je ochtend eruit?

“Ik stond om half zeven op, dan ga ik douchen en zet ik koffie. Vervolgens laat ik samen met mijn vrouw de hond uit en als we terugkomen, geven we onze 22 kippen en vier geiten te eten. Die kippen zijn van mijn zoon, hij verkoopt de eieren. Daarna ontbijten we met de kinderen. Vanaf ongeveer half negen ben ik op kantoor. Dan doe ik eerst mijn mails. En ik heb de slechte gewoonte om tussendoor snel te reageren op mails, eigenlijk altijd via mijn computer. Maar dan ben je wel snel afgeleid van waar je mee bezig bent.”

Van wie krijg je zoal e-mails?

“Van bedrijven waar we mee samenwerken. En veel informerende mails. Ik heb bijvoorbeeld net een mail gehad met nieuws van IAAPA Europe, de internationale associatie van attractieparken. Een mail over de kikkers die we besteld hebben en eentje met een nieuwe tune van Duinrell.”

Waar lunch je?

“Dat wisselt. Soms ga ik bij La Place in het park eten, daar vind ik het eten heerlijk. Als ik een lunchafspraak heb, haalt mijn secretaresse broodjes. Soms eet ik thuis, ik woon hier vlakbij. Of een broodje achter het bureau. Soms eet ik helemaal niet. En af en toe ga ik eten bij een strandtent, dat is hier ook vlakbij.”

Vanaf morgen is het attractiepark weer open. Ben je bij de opening?

“Ja. Wij zijn de hele winter ook gewoon open geweest natuurlijk: het Tikibad, onze Duingalows, zo heten de bungalows, de camping en het conferentiecentrum. Bij de opening van dit jaar heb ik een gesprek met mensen uit de sector en de pers. Dus ik ben er zeker bij. Maar zonder mij kan het park ook gewoon open gaan, hoor.”

Zijn er dingen waar je wakker van ligt?

“Duinrell is een familiebedrijf. Ik voel me zeer verantwoordelijk, dus gaat het werk in gedachte altijd door. Elk bedrijf moet blijven knokken om het goed te laten gaan. Het gaat nu goed, maar je hebt wel financiële middelen nodig om je kosten te blijven betalen en de noodzakelijke investeringen te kunnen blijven doen. Je wil toch aantrekkelijk blijven voor de consument.”

Leuke rubriek? Lees de eerdere afleveringen hier. Met onder meer de boterhammen bij Harley Davidson en wie heeft er nog 1.182 ongelezen e-mails?

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Marieke ten Katen