54 doden na zinken Russisch schip

Een Russisch schip met 132 bemanningsleden is vannacht gezonken vlak bij het schiereiland Kamtsjatka. Daarbij zijn 54 mensen in het ijskoude water om het leven gekomen, vijftien mensen worden nog vermist. De andere opvarenden konden worden gered.

De reddingsoperatie is nog steeds in volle gang, zo meldde de coördinator van de hulpdiensten aan persbureau Reuters. De oorzaak van de ramp is nog onbekend, al melden Russische persbureaus als Tass en Interfax dat het schip mogelijk zwaarder beladen was dan officieel is toegestaan.

De tragedie zou zich hebben voltrokken op het moment dat het schip 100 ton vis aan het binnenhalen was. Het schip zou binnen een kwartier zijn gezonken. De temperatuur van het water ligt tegen de 0 graden Celsius aan. Aan boord van het schip waren 78 Russen en 54 buitenlandse bemanningsleden uit onder andere Oekraïne, Litouwen, Myanmar en Vanuatu.

Het ongeluk vond plaats in de zee van Ochotsk, voor de kust van de Russische stad Magadan.

    • Anouk Eigenraam