Weervrouw en tv-presentator ruziën met een big smile op live tv

Ach, collega’s; je hebt ze in alle soorten en maten. Er zijn er bij die je beste vrienden worden, anderen kan je wel schieten. In de kantoortuin kan je altijd net doen of je degene dan niet ziet. Maar als je samen een programma presenteert, is dat een stuk lastiger.

Links weervrouw Kathy Sabine, daarnaast presentatoren Kyle Clark en Kim Christiansen. Schermafbeelding Break.com

Ach, collega’s; je hebt ze in alle soorten en maten. Er zijn er bij die je beste vrienden worden, anderen kan je wel schieten. In de kantoortuin kan je altijd net doen of je degene dan niet ziet. Maar als je samen een programma presenteert, is dat een stuk lastiger.

In dat geval betekent het dat je collegialiteit, vriendelijkheid en sympathie zal moeten veinzen. Maar niet iedereen is in staat tot Oscar-winnende performances. Presentator Kyle Clark en weervrouw Kathy Sabine van 9News, een tv-zender in Colorado blijken in ieder geval bijzonder slecht in staat hun antipathie voor elkaar te verbergen.

Tijdens een live-uitzending staan de twee in een achtertuin een beetje te babbelen als weervrouw Sabine ineens aan Clark vraagt of hij iets ruikt. Clark staart daarop net iets te lang naar zijn collega. Waarschijnlijk vraagt hij zich af of hij even naar voren moet buigen om haar adem te ruiken. Maar nee, dat zou raar zijn om te doen op tv. Daarop legt Sabine uit dat ze het over de bomen heeft boven hun hoofd.

“Kijk niet zo naar me elke keer als ik een vraag stel”, zegt ze nog enigszins lacherig. Clark probeert zijn gezicht te redden en begint over haar haarlak. Ai. Wrong move. “Alsof jij niets in je haar gebruikt”. Collega-presentator Kim Christianen probeert nog even tussenbeide te komen en het gesprek een andere kant op te leiden, maar de irritatiegraad loopt al snel op: “Misschien zou je het weer nog even kunnen doen?”

Eigenlijk hielden Clark en Sabine het nog best beschaafd. Nieuwslezer Nicole Brewer drijft uitzending na uitzending de spot met weervrouw Carol Erickson van CBS3 in Philadelphia. En Erickson laat het zich allemaal welgevallen of, ze heeft de volwassenheid om niet te happen.

    • Anouk Eigenraam