Abortuspil wellicht bij huisarts

Minister Schippers (Volksgezondheid, VVD) staat welwillend tegenover de mogelijkheid om de abortuspil via de huisarts op recept te leveren. Die pil mag nu alleen geleverd worden aan abortusklinieken en ziekenhuizen met een abortusvergunning. Schippers zei dat gisteren in de Tweede Kamer in debat met de ChristenUnie. Die wilde een reactie van de minister op een publicatie in het artsenblad Medisch Contact over een nieuwe abortuspil die op recept leverbaar zou zijn. „Ik gooi daar de deur niet voor dicht”, zei Schippers. De huisarts kan volgens haar meerwaarde hebben ten opzichte van de grote, vaak anonieme abortusklinieken. Schippers wil op korte termijn een debat met de Tweede Kamer, omdat er een wetswijziging nodig is om de abortuspil op recept mogelijk te maken. (NRC)