Rustiger weer

Na een onstuimige start van deze week keert de rust de komende dagen terug in de atmosfeer. Vanavond en komende nacht neemt de wind verder af.

Lokaal valt nog een enkele bui. Het koelt af naar een graad of 5 aan zee tot 2 graden in het oosten van het land. Ook donderdag overdag blijft het niet overal droog, vooral in de ochtend vallen lokaal nog een paar buien. Verder is er ook ruimte voor de zon. Met een matige wind boven land en nog altijd een krachtige bries in het noordelijk kustgebied, uit een west- tot noordwestelijke richting, wordt het rond 9 graden. In de avond is het nog vrij helder en op de meeste plaatsen blijft het droog, waardoor het ook snel afkoelt. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking toe waardoor het vrijdag overdag bewolkt en nat is. Het is dan waterkoud met 8 graden.