Pierewaaien zonder laarzen

Foto Peter de Krom

Hij ging net even liggen. En na een moment stond de man meteen weer op. Fotograaf Peter de Krom zag die blote benen en dacht: „Ik moet hem direct maken”. „Hij is zo lekker alleen, hè. De wind, bootjes kijken, blote benen en zonnen, dat is waarvoor 90 procent van de mensen hier komt.”

De Krom deed een rondje in zijn woonplaats, ‘fotograferen in de storm’. Code oranje was er voorspeld, én windkracht zeven. Eigenlijk viel het wel mee. Nergens vielen dingen om. Bulk carrier Frontier Harvast voer gewoon nog voorbij. Een windsurfer kwam het strand oplopen met zijn plank: te weinig wind. En zelfs bij vloed stond de pier maar net onder. Meestal zie je ze dan staan: blote benen, de schenen gekapt door een rubberlaars. Maar de meeste pierewaaiers bleven weg gistermiddag. Behalve deze laarsloze variant. De Krom spotte hem al op de parkeerplaats – twee blote voeten werden ferm op het asfalt naast de auto geplant. „Die blote benen heb ik een tijdje gevolgd.”

De man bleek zoveel mogelijk blootsvoets te lopen. Gisteren stond hij nog op zijn blote kakkies in de modder bij Oostvoorne. „Goed voor de voeten. Hij kweekt veel eelt. En ja, je kunt natuurlijk goed tegen deze temperaturen.”