Ook IBM wil een internet of things bouwen

Foto AFP

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

IBM wil zijn eigen internet of things creëeren. CNET schrijft dat het oude techbedrijf drie miljard dollar (2,78 miljard euro) investeert om alledaagse apparaten als koelkasten en tv’s te voorzien van verbindingen met elkaar en het internet.

IBM is bezig met een inhaalrace. Concurrenten als Cisco maar ook ‘niet-traditionele rivalen’  zijn al goed op weg. Maar volgens CNET heeft IBM wel vaker succes geboekt.

“Voor IBM is er een bekende route. [Het bedrijf] identificeert een waardevol terrein voor groei, investeert op z’n minst een miljard dollar om de boel op gang te krijgen, en gooit er zijn software, hardware en experts tegenaan.”

Kabelboer houdt moed

De schatrijke telecomtycoon John Malone slaagde er vorig jaar niet in om Time Warner Cable te kopen. Maar Malone en Charter Communications, het kabelbedrijf dat hij financiert, zitten niet stil.

Malone koopt Bright House Networks, schrijft de Wall Street Journal, om zo “een formidabele speler in de Amerikaanse kabelindustrie” te blijven.

Consolidatie in de tv-branche is onvermijdelijk volgens Malone: onlangs zei hij dat grote, sterke kabeldiensten alleen de stijd kunnen aangaan met nieuwe concurrenten als Netflix door groot te denken en waarlijk mondiaal te opereren. Charter zou het op een na grootste kabelbedrijf van de VS worden, na Comcast en Time Warner Cable, de van plan zijn om samen te gaan.

Techbedrijven zijn het eindelijk onderling eens

Vuurwapens? Abortus? Raciale discriminatie? Vanuit Silicon Valley klinkt er zelden een woord over die gevoelige, explosieve kwesties. Maar de gelijkheid van homoseksuelen heeft een zeldzame vorm van overeenstemming onder techbedrijven geschapen

De wet die de gouverneur van Indiana omschrijft als verdediging van de geloofsvrijheid is door critici opgevat als een recept voor de onderdrukking van gays. En dat zit Apple, Salesforce, Yelp en Square dwars. Die ondernemingen hebben zich  helder uitgesproken tegen de wet en voor de gelijkheid van homo’s, lesbiennes en transseksuelen.

Zoals topman Tim Cook van Apple schreef:

“Nu de levens en waardigheid van zo veel mensen op het spel staan, is het tijd dat wij allemaal moed tonen.”

    • Diederik van Hoogstraten