Dode en miljoenen aan schade door storm

Bij het instorten van een deel van een bedrijfspand in Ede is gisteren een 45-jarige man om het leven gekomen. Een 59-jarige man is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De lentestorm heeft gisteren voor forse problemen gezorgd. Het Verbond van Verzekeraars verwacht dat de schade zal oplopen tot in de miljoenen euro’s. In het hele land had het verkeer last van de harde wind. Onder andere de A6 en A50 werden afgesloten. Zeker vijftien vrachtwagens zijn gekanteld door de zware windstoten. Op Schiphol moesten negentig vluchten worden geannuleerd. De hele dag gold code oranje voor extreem weer in de provincies Groningen, Friesland, Noord-Drenthe en op alle Waddeneilanden. Daar kwamen windstoten voor met snelheden tot 120 kilometer per uur. Op verschillende plekken lagen bomen op het spoor. Daardoor reden er enige tijd geen treinen rond Zutphen en tussen Zwolle en Assen.