Je eigen reisplan samenstellen

Er zijn duizenden sites die over reizen gaan. Favoroute wil de ultieme reissite worden.

Bedrijf: Favoroute Oprichter: Frederieke Wolter (42) Medewerkers: 5

None

Sta je dan, voor een dicht hostel dat volgens de Lonely Planet uit 2012 ‘echt heel leuk’ is. Maar ja, het is dus al een jaar failliet. Favoroute wil je dat ongemak besparen met hun persoonlijke, interactieve reisgidsen. Ook offline.

Nóg een site met reistips? Zijn er nog niet genoeg?

Er zijn inderdaad duizenden sites die over reizen gaan. Van persoonlijke reisblogs tot beoordelingssites als Tripadvisor. Favoroute wil orde in de chaos scheppen door dé site te worden waar je je persoonlijke reis kunt plannen.

Hoe gaat dat?

Ze laten experts (reisjournalisten en reisbloggers) online reisgidsen schrijven met tips. Denk aan de routekaart, de planning, een dagbeschrijving met foto’s. Die gidsjes zijn gratis te lezen en in te zien. Wanneer je iets leuks ziet, kun je daaruit je eigen reisprogramma samenstellen. Dus uit reisgids A kies je bijvoorbeeld de attractie en uit reisgids B de overnachting. Al die informatie komt samen in je eigen reisgids en die kun je raadplegen in een app, die ook offline werkt.

Hoe verdienen ze geld?

Op meerdere manieren: je kunt je reisgidsje tegen betaling laten afdrukken op papier. En reisorganisaties kunnen Favoroute gebruiken om reisgidsen te maken voor hun klanten. Dan hoeven ze zelf niet een app of website te maken, maar gebruiken ze Favoroute als platform. Dat kost de reisorganisaties ongeveer 5 euro per reisgidsje.

Hoeveel mensen maken er al gebruik van?

Er zijn bijna 200 reisroutes verwerkt in de reisgidsen en er zijn nu 125 experts die reisroutes schrijven. De eerste reisorganisaties gaan deze maand gebruikmaken van de tool om hun reisgidsjes aan hun klanten aan te bieden.

    • Charlotte van ’t Wout