Google PacMan, gezichtsbruiner en een bierpijpleiding - het is weer 1 april

Het is vandaag 1 april tijd voor veel flauwe grappen. NRC.nl maakt een selectie van de beste (en slechtste) 1 aprilgrappen. Hoewel de dag nog lang is, zijn er al grappen ten overvloede. Google Panda, de gezichtsbruiner en een koffiezetapparaat met stembediening, alle passeren de revue.

Het is vandaag 1 april: tijd voor veel flauwe grappen. NRC.nl maakt een selectie van de beste (en slechtste) 1 aprilgrappen. Google Panda, de gezichtsbruiner en een koffiezetapparaat met stembediening, alle passeren de revue.

Bijna iedereen kent ze: de losse veter, de open gulp of gel op de deurklink. Het zijn de klassieke grappen waar weinig voorbereiding voor nodig is en waar toch veel mensen intuinen. Voor degenen die iets meer tijd hebben, is de luchthoorn tussen de muur en de deur een leuke of tandpasta tussen Oreo-koekjes. Maar online wordt er ook veel gedaan aan 1 april: een overzicht.

PacMan

Nog even de plaats van bestemming opzoeken via Google Maps voordat je vertrekt. Op het plaatje “satelliet” linksonder nog even klikken, zodat je aanknopingspunten hebt voor onderweg. Maar hé, staat daar PacMan? Inderdaad. Het internetbedrijf heeft het populaire spelletje toegevoegd aan Google Maps zodat je door de straten PacMan kunt spelen:

Foto AP / Screenshot Google Maps

PacMan door de straten. Foto AP / Screenshot Google Maps

Stembediening

De koffieautomaat. Het apparaat waar normaliter de gesprekken van de dag plaatsvinden, heeft de muziekzender Q-music nu gebruikt voor een 1 aprilgrap. Het is zo simpel. Een bordje met daarop de tekst: “Test een nieuw koffiezetapparaat. Dit apparaat is een testtoestel en werkt met stembediening.” Een verborgen camera erbij et voilà: 1 april wordt onvergetelijk.

Sprekende zoekmachine

In Japan was het al een paar uur eerder 1 april en ook daar haalde Google een grap uit. Op de YouTube-pagina van het internetbedrijf werd een introductiefilmpje van Google Panda geplaatst. De Panda wordt in de video door Google-medewerker Chris Yerga gepresenteerd als een spraakgestuurde zoekmachine:

“Google Panda is ontworpen met de beste emotionele en spraakintelligentie die er is. Je hoeft alleen maar uit te spreken wat er in je opkomt.”

In de video komt ook een andere Google-medewerker aan het woord, die vertelt over de verschillende functies van Google Panda. Het exemplaar is in meerdere maten te verkrijgen. Je kunt kiezen tussen de kleinere Google Panda 5 en de Google Panda 6.

Eten bezorgen per drone

Omroep Brabant meldt op de website dat de Bredase snackbar Kwalitaria in de toekomst friet per drone laat bezorgen. Geen bezorger op een scooter meer aan de deur, maar een drone die je avondmaal bezorgt. De snackbar ziet er een gat in de markt in:

“Onze collega’s in Amerika gingen ons al voor. De verwachting is dat we eind 2016 landelijke dekking hebben met ons nieuwe concept.”

Het onbemande luchtvaarttuigje brengt de bestelling binnen tien minuten voor de deur. Mensen die die op minder dan één kilometer van de snackbar vandaan wonen, kunnen zich aanmelden voor de bijzondere bezorgdienst:

Twitter avatar Kwalitariabreda EddyCouwenberg™ De eerste testvluchten Kwalitaria bezorgt met drones in #Breda.Ga naar http://t.co/queb7QUqS5 voor deelname https://t.co/IuyaTxDhfm

Digitale gezichtsbruiner

Reisorganisatie Neckermann meldt in een persbericht dat ze een samenwerking aangaan met online zonnebankapplicatie onlinebruinworden.nl. De reisorganisatie hoopt hiermee haar klanten nog beter te kunnen faciliteren, óók in de periode vlak voor en na hun vakantie. Het idee is simpel: de huidige generatie beeldschermen (led, amoled en oled) is zo geavanceerd dat ze geschikt zijn om uv-straling door te geven. Door een simpele aanpassing in het kleurprofiel is het scherm van een computer, tablet of zelfs smartphone voortaan te gebruiken als zonnebank.

Foto Neckermann / UltravioLED

De digitale gezichtsbruiner. Foto Neckermann / UltravioLED

Loslopende beer

Diergaade Blijdorp Rotterdam deed vanmorgen een persbericht de deur uit waarin werd vermeld dat een beer losliep in het park:

“Verschillende medewerkers hadden in hun onoplettendheid niet gemerkt dat er een beer het park was binnengeglipt.”

De beer zou tijdens zijn wandeling door Diergaarde Blijdorp menig bezoeker de stuipen op het lijf hebben gejaagd:

“Ik stond werkelijk perplex. Na mijn eerste kop koffie van de dag liep ik rustig een rondje door de dierentuin. Een ritseling in de bosjes wekte mijn interesse en ik stond aan de grond genageld: oog in oog met een gigantische beer.”

Gelukkig heeft een van de verzorgers zich ontfermd over de verdwaalde beer en hem de goede weg gewezen. Het bleek te gaan om “De Bezorgbeer” een bedrijf dat maaltijden rondbrengt.

simpelste mobiele besturingssysteem ooit

Microsoft kan natuurlijk niet achterblijven: het heeft zijn “simpelste mobiele besturingssysteem” ooit gemaakt: MS-DOS Mobile. Het besturingssysteem heeft een eenvoudige installatie: als app op Windows Phone.

Briefgeld verleden tijd

Vodafone heeft heeft vandaag de SmartConvert geïntroduceerd. Het kan gezien worden als het nieuwe betalen. Niet meer moeilijk doen met je portemonnee en briefgeld. De SmartConvert heeft de mogelijkheid om briefgeld te scannen en zo kan je voortaan met je mobiel betalen. Het klinkt leuk, maar het is natuurlijk een grap:

Bierdop met wifi

De brouwers van het Australische bier: Hahn Super Dry hebben vandaag iets revolutionairs bekend gemaakt. Op Twitter onthullen ze namelijk op korte termijn met een bierdop te komen met een wifi-ontvanger.

Grappigste muziekvideo’s

De website MUZU, een platform voor muziekvideo’s, heeft speciaal voor vandaag een afspeellijst samengesteld van “grappige” muziekvideo’s. Onder andere Eminem en Fatboy Slim komen terug in de lijst:


Funniest Music Videos on MUZU.TV.

Trui voor de verliezer

De ASO, de organisator van de Tour de France, trapt af met een nieuwe trui voor in de Tour de France. Een grijze trui met een rode lantaarn erop. De renner die laatste staat in het algemeen klassement mag zich deze zomer laten toejuichen op het podium. Tussen de echte winnaars:

Twitter avatar letour Le Tour de France Création d’un nouveau maillot dédié à la lanterne rouge / New jersey for the lanterne rouge > http://t.co/tOJTjarmH0 http://t.co/sSY8BH7bwk

Geen bier tekort meer op Zwarte Cross

Bierbrouwer Grolsch maakt bekend dat ze de langste ondergrondse bierleiding ter wereld gaan aanleggen. De leiding is bedoeld om op een innovatieve en duurzame manier bier te transporteren. De leiding loopt van de brouwerij in Enschede naar het Festivalterrein van de Zwarte Cross, veertig kilometer verderop:

“Al jaren zijn de lange konvooien met tankauto’s die nodig zijn om tijdens de Zwarte Cross de bierdrinkers te bevoorraden een doorn in het oog.”

Twitter avatar NieuwsuitBerkel NieuwsuitBerkelland Bierleiding van Enschede (Grolsch) naar Lichtenvoorde? (Zwarte Cross) Er zijn bordjes geplaatst langs #N18 #eibergen http://t.co/y5OWL7yBri

Onbeperkt paté eten

Cineville, een samenwerkingsverband van filmtheaters in Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Delft en Rotterdam en Utrecht, lanceert een nieuw Unlimited-abonnement voor paté: met Paté Unlimited kunnen leden voor negentien euro per maand ongelimiteerd ambachtelijke paté eten. Volgens Cineville beantwoordt Paté Unlimited aan een groeiende behoefte aan kwaliteitspaté onder patéliefhebbers:

“Er is al zoveel eenheidsworst. Wij hebben besloten ons uitsluitend te richten op ambachtelijke paté. Niets ten nadele van supermarktpaté natuurlijk, maar consumenten zijn momenteel op zoek naar authentieke streekproducten en échte ervaringen. Wij voorzien in die behoefte.”

Twitter avatar ThomasRueb Thomas Rueb Hahaha. @Cineville lanceert Paté Unlimited. Klasse. http://t.co/IWNbbOTE6p http://t.co/AFBKQGAcHn

Alle stoplichten op groen

Nooit meer wachten voor het stoplicht? Groupon, een Amerikaanse marketingonderneming, komt met een apparaatje op de markt waarmee je stoplichten op groen kunt zetten. Met de Green Wave Device, hoef je nooit meer te wachten. Het bedrijf is op zoek naar een testpanel om het apparaatje te testen. 763 mensen zijn er al ingetrapt..

    • Maarten Back