Ziggo schrapt 450 banen

Door de fusie van kabelbedrijven Ziggo en UPC verdwijnen de komende drie jaar 450 vaste arbeidsplaatsen. Daarnaast worden enkele honderden tijdelijke en externe contracten niet verlengd. Dat heeft Ziggo gisteren bekendgemaakt.

Ziggo werd vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse Liberty Global, eigenaar van UPC en samengevoegd onder de merknaam Ziggo. Het bedrijf wil vanaf 2018 jaarlijks 160 miljoen euro besparen door banen te schrappen bij afdelingen voor productontwikkeling en infrastructuur. De kantoren in Heerhugowaard, Rijswijk en Nijmegen gaan dicht, het hoofdkantoor blijft in Utrecht. Ziggo en UPC hebben 5.200 mensen fulltime in dienst, 4.500 vallen onder het sociaal plan. De zwaarste klappen vallen bij Ziggo (3.400 fulltimebanen). Klanten merken er niets van, belooft Ziggo. Maar straks gaan tv-kijkers wel dezelfde settopboxen gebruiken (Horizon van UPC). Ziggo-klanten kopen nu nog hun settopbox, UPC verhuurt ze. (NRC)