Tjitske Reidinga nóg drie jaar ‘leading lady’ DeLaMar Theater

Actrice Tsjitske Reidinga. ANP / Freek van Asperen

Actrice Tjitske Reidinga (43) verbindt zich opnieuw drie jaar als ‘leading lady’ aan Theater DeLaMar in Amsterdam. Dat maakt DeLaMar vanmiddag bekend.

Het theater prolongeert hiermee zijn ‘zomertheaterreeks’: sinds 2012 brengt het DeLaMar jaarlijks een komedie met Reidinga in de hoofdrol. Die producties trokken elk zo’n 40.000 bezoekers. Deze zomer speelt Reidinga in Terug naar toen van Michael Frayn.

Reidinga zegt in een interview met NRC Handelsblad (€) vanmiddag “ontzettend gelukkig” te zijn met de kans nog eens drie jaar te werken voor het ongesubsidieerde DeLaMar theater.

“Dat er zoveel mensen naar toneel gaan is magisch, daar word ik heel blij van. Wij willen voorstellingen maken die ergens over gaan, maar die ook toegankelijk zijn voor een breed publiek. In die zin voel ik me goed thuis in het hoogwaardige entertainment – wij maken toneel voor het publiek, niet voor recensenten.”

Lees vanmiddag in NRC Handelsblad ‘Als het niet loopt, sta ík voor lul’, (€) een interview met Tjitske Reidinga.