Agenten stalen bitcoins bij onderzoek

Twee agenten die betrokken waren bij het onderzoek naar de beruchte website Silk Road, hebben tijdens dat onderzoek vermoedelijk bitcoins gestolen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Justitie gisteren. De website werd in 2013 offline gehaald. Op het platform werden allerlei zaken verhandeld, waaronder illegale spullen als drugs en wapens. De gebruikers konden anoniem en ontraceerbaar handelen en betalen met de virtuele munt bitcoin. Met valse accounts zou één agent de digitale valuta hebben gestolen bij degenen naar wie onderzoek werd gedaan. Een ander zou de controle hebben gehad over een grote hoeveelheid bitcoins tijdens het onderzoek. De agent sluisde een deel van die voorraad weg naar zijn eigen account. De weggesluisde bitcoins zouden omgerekend zo'n 740.000 euro waard zijn.