Roeiers van Nereus misdragen zich in vakantiebungalow

Foto ANP / Rick Nederstigt

Leden van de Amsterdamse studentenroeivereniging Nereus zijn in het weekeinde betrokken geweest bij vernielingen in een bungalowpark in Hilvarenbeek. De roeiers, die meededen aan een toernooi van studentenvereniging Vidar in Tilburg, richtten in een vakantiebungalow voor 10.000 euro schade aan.

Het bestuur van Nereus heeft het gedrag direct veroordeeld:

“Dit voorval, met zelfs lichte brandschade aan een keuken, gaat te ver. Met het zodanig aanrichten van vernielingen is Nereus gediskwalificeerd voor het roeitoernooi op Vidar. Door dit ongeval is het imago van de gehele vereniging geschaad en is er een punt bereikt waarop de situatie volstrekt onacceptabel is.”

Het bestuur beraadt zich op eventuele straffen voor de daders:

“We gaan zo snel mogelijk passende sancties opleggen ten aanzien van de verantwoordelijke personen, die daarnaast sowieso de gehele schade zullen vergoeden.”

Diskwalificatie

Als straf voor de vereniging als geheel is een diskwalificatie van alle Nereus-teams voor de wedstrijd van afgelopen weekend opgelegd. Hierdoor zijn de resultaten van alle roeiers van afgelopen weekend geschrapt en kunnen de roeiers HNOT als verloren wedstrijd beschouwen.