Rabo veilt huis directeur Slotervaartziekenhuis

De Rabobank heeft besloten het woonhuis van voormalig bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak openbaar te veilen. Begin september zal het op een bijeenkomst in De Rode Hoed te koop worden aangeboden.

De bank doet dit in opdracht van een schuldeiser. De deurwaarder schrijft dat Erbudak „zonder vaste woon- en/of verblijfplaats in Nederland daarbuiten” is.

Erbudak is sinds haar gedwongen vertrek bij het ziekenhuis twee jaar geleden verwikkeld in rechtszaken. Zij is veroordeeld tot het terugbetalen van meer dan 4 miljoen euro aan schuldeisers. Zo moet zij het Slotervaartziekenhuis 1,7 miljoen euro terugbetalen. Erbudak, die onlangs naar Istanbul emigreerde, deed volgens de rechter als bestuursvoorzitter privé-uitgaven die ten onrechte op rekening van het ziekenhuis werden gedaan.

De familie van Erbudak werd in een machtsstrijd om het ziekenhuis buitenspel gezet. De manier waarop dat gebeurde is omstreden. De tuchtrechter gaf de betrokken notaris onlangs een waarschuwing. Notaris Zaman van kantoor Loyens & Loeff heeft destijds „niet gehandeld als een zorgvuldig en onafhankelijk notaris”.

Binnenkort zal de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam nog uitspraak over deze kwestie doen. Erbudak hoopt via het gerechtshof de verkoop van het Amstetrdamse ziekenhuis aan Loek Winter terug te draaien. (NRC)