Ook Bambi krijgt een ‘remake’. En in de nieuwe verfilming neemt hij wraak

Een filmbeeld uit de 'trailer' van de nieuwe Bambi.

Het opnieuw filmen van oude klassiekers is een kleine goudmijn voor de studio’s van het Amerikaanse Disney. Vorig jaar kreeg Doornroosje een remake met échte filmsterren en enkele weken geleden verscheen ook Assepoester weer in de bioscoop. Nu is het tijd voor Bambi, en hij is bloeddorstiger dan ooit!

Bekijk de sketch van Saturday Night Live:

Bambi maakte 73 jaar geleden voor het eerst zijn opwachting op het witte scherm – toen als een jong en onschuldig hertje. Maar die onschuld verdwijnt snel wanneer jagers zijn moeder doodschieten. Toch komt het uiteindelijk allemaal goed, als Bambi verliefd wordt op Feline en met haar twee kinderen krijgt.

‘The Rock’ als Bambi en Vin Diesel als Stampertje

Maar kleine hertjes worden groot en de volwassen Bambi heeft nog een appeltje te schillen met de moordenaars van zijn moeder. Samen met Feline, Stampertje en Bloempje begint hij een gewelddadige kruistocht, op zoek naar gerechtigheid. Het resultaat is een keiharde actiefilm, met Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de hoofdrol.

Natuurlijk is de trailer niet echt, maar een parodie van Saturday Night Live. Het humoristische programma wil zo Disney op de hak nemen, omdat de filmstudio veel van zijn klassiekers in een nieuw jasje steekt. Na Assepoester en Doornroosje worden ook Jungle Boek, Belle en het Beest en Dombo namelijk nog opnieuw opgenomen.

Een veilige zet

Die tactiek is een veilige, gemakkelijke zet van Disney, zo schreef Bloomberg eerder deze maand. De filmstudio weet namelijk dat het verhaal aanslaat bij kinderen – en vaak ook bij hun ouders – en giet gewoon een modern sausje over de succesformule. Naast de verkoop van bioscoopkaartjes en dvd’s kan het bedrijf bovendien nog eens bakken met geld verdienen aan merchandise, zoals glazen muiltjes en toverstafjes.

De trailer van de nieuwe Assepoester, sinds deze maand in Nederlandse bioscopen:

    • Joost Pijpker