Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

Terugkijken: Bas Heijne in de Balie in gesprek met Pascal Mercier

Wat is menselijke waardigheid? In De Balie in Amsterdam gaat NRC-redacteur Bas Heijne daar vanavond over in gesprek met Pascal Mercier, die een boek schreef over het onderwerp. U kunt hier meekijken.

Schrijver en filosoof Pascal Mercier gaat vanavond in de Balie met NRC-redacteur Bas Heijne in gesprek over menselijke waardigheid
Schrijver en filosoof Pascal Mercier gaat vanavond in de Balie met NRC-redacteur Bas Heijne in gesprek over menselijke waardigheid Hollandse Hoogte / Stijn Rademaker

Wat is menselijke waardigheid? In De Balie in Amsterdam ging NRC-redacteur Bas Heijne daar gistervanavond over in gesprek met schrijver en filosoof Pascal Mercier, die een boek schreef over het onderwerp.

Het interview, dat onder leiding stond van NRC-critica Margot Dijkgraaf, vond gisteren plaats tussen 20:30 en 22:00 in de kleine zaal van het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Onderwerp van gesprek was Een manier van leven, het nieuwe boek van de Zwitserse filosoof Peter Bieri (1944), die in Nederland onder het pseudoniem Pascal Mercier doorbrak met de roman Nachttrein naar Lissabon.

U kunt het gesprek hier terugkijken:

Een manier van leven from De Balie on Vimeo.