Muziek kort

Foto AP

Op festivals als Lowlands, Pinkpop, Best Kept Secret en meer, zijn selfiesticks dit jaar verboden. Dit vanwege ‘irritant en gevaarlijk’. Concertgangers die zonder stok met hun smartphone of tablet bij een concert voor je gezicht gaan staan zijn nog niet verboden.

Over Sticks gesproken. De Zwolse rapper speelde met Opgezwolle-maatje Rico en producer A.R.T. hun hometown plat, in Hedon. Bij de repetitie voor die show legt Sticks uit wat het verschil is tussen collega’s Drake en Kendrick Lamar. Drake is „gewoon een Big Mac. Af en toe vind je dat lekker, maar het is ook hapslikweg. En Kendrick is een kipgerecht, gewoon langzaam en goed bereid. Maar het moet er wel allebei zijn.”

Met de komst van nacht-DJ Frank van der Lende (26) naar de middag van 3FM verfrist de zender, nu oudgedienden de jongerenzender verlaten. Dat betekent ook meer muziek, zegt hij tegen 3voor12: ik wil iets meer edge op de 3FM middag brengen, iets meer rock-’n-roll.”

En hoe is het nu met Zayn Malik? De voormalige X-Factor-kandidaat spreekt voor het eerst, nadat hij vorige week pardoes uit tienerdroom One Direction stapte. Hij is, in tegenstelling tot zijn luid huilende fans, hartstikke vrolijk. „Ik heb het het gevoel dat ik het goede doe, en ik voel me goed”, zegt hij in The Sun.

Tijdens Koningsnacht (26 april) kun je dancekiloknallers Major Lazer drie keer zien in Amsterdam: in het Ramada Hotel, in Hanneke’s Boom (wat?) en in de Q-Factory. De dag erna in Pandora Tivoli in Utrecht.

Is Destiny’s Child terug? Soms. Sinds 2013 spelen Michelle Williams, Beyoncé Knowles en Kelly Rowland af en toe samen in hun oude samenstelling. Zo ook zondag, toen een show van Williams in New Orleans werd opgeleukt door haar twee bff's. Ze zongen Williams’ liedje over Jezus, ‘Say Yes’, dat ze ook met z'n allen opnamen. (Zie: nrch.nl/47e4)

Rihanna heeft een nieuwe single de wereld ingeholpen, getiteld ‘Bitch Better Have My Money’. Ze bracht het nummer uit via lipsync-appje Dubsmash, en het staat op haar aankomende achtste plaat, die nog geen titel heeft. De productie van het album is in handen van Deputy en, daar is hij toch nog in deze rubriek, Kanye West. (nrch.nl/47e5)