Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Kelpnoedels in een pot

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Wat een leuk idee, dit recept voor een soup to go van de gezusters Hemsley. Het principe is simpel: vul een (weck)pot met (gestoomde en/of rauwe) groenten, noedels en wat smaakmakers. Neem deze pot mee naar je werk en giet er tegen lunchtijd een keteltje kokend water over en je verse, gezonde instantsoep is klaar.

Onderstaand recept vraagt om kelpnoedels, noedels die worden gemaakt van zeewier. Ze zijn neutraal van smaak en hoeven alleen afgespoeld te worden voor je ze gaat eten. De meeste natuurwinkels verkopen ze wel, of je bestelt ze bij webshops gespecialiseerd in koolhydraatarme voeding. Maar wie niet bang is voor een paar koolhydraten kan natuurlijk ook glas- of dunne rijstnoedels gebruiken. Week die voor je ze in de pot stopt, volgens de instructies op de verpakking.