Kelpnoedels in een pot

Janneke Vreugdenhil

Wat een leuk idee, dit recept voor een soup to go van de gezusters Hemsley. Het principe is simpel: vul een (weck)pot met (gestoomde en/of rauwe) groenten, noedels en wat smaakmakers. Neem deze pot mee naar je werk, giet er tegen lunchtijd een keteltje kokend water over en je verse, gezonde instantsoep is klaar. Onderstaand recept vraagt om kelpnoedels, noedels die worden gemaakt van zeewier. Ze zijn neutraal van smaak en hoeven alleen afgespoeld voor je ze gaat eten. De meeste natuurwinkels verkopen ze wel, of je bestelt ze bij webshops gespecialiseerd in koolhydraatarme voeding. Maar wie niet bang is voor een paar koolhydraten kan natuurlijk ook glas- of dunne rijstnoedels gebruiken. Week die voor u ze in de pot stopt, volgens de instructies op de verpakking.

Spoel de kelp goed af en laat uitlekken. Doe alles met de miso in een vuurvaste, afsluitbare glazen pot. Zet hem tot gebruik in de koelkast. Kook 5 minuten voor je wilt eten een ketel heet water. Laat het water een paar minuten afkoelen en vul de pot ermee tot aan 2 cm onder de rand. Roer goed, laat de soep 5 minuten losjes afgedekt intrekken. Roer nogmaals en geniet.