Wat gebeurt er met je geld?

Pensioenen saai? Doe dan deze quiz maar eens

ANP

Vaag gebeuren die pensioenen. We betalen maandelijks honderden euro’s pensioenpremie, want dat is verplicht in loondienst. Maar inspraak over wat er met die berg geld gebeurt heb je niet.

Dat kan beter vindt de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), die pleit voor meer duurzame beleggingen door pensioenfondsen. Vandaag presenteert de VBDO daarom een handleiding die pensioenfondsen moet leren deelnemers te betrekken bij beleggingen. “Het valt op dat pensioenbesturen niet communiceren met hun deelnemers over hun keuzes”, zegt VBDO-projectmanager Frank Wagemans.

Mocht je pensioenfonds daadwerkelijk met jou gaan overleggen over wat ze met je geld doen, dan is het natuurlijk wel handig als een beetje verstand hebt van de materie. Vandaar deze (voor pensioenbegrippen best leuke) NRC Q-Quiz.