Dode na rampoging bij poort NSA

Foto Reuters

In de VS is gisteren een auto vol ingereden op de toegangspoort van het hoofdkwartier van de National Security Agency (NSA) in de staat Maryland. Eén man is vervolgens doodgeschoten door een bewaker. Een andere man raakte ernstig gewond, meldt CNN. Volgens de FBI gaat het niet om een terreurdaad. De dienst heeft de zaak in onderzoek. De twee daders zouden zijn verkleed als vrouwen. Het hoofdkwartier van inlichtingendienst NSA, Fort Meade, ligt in de bossen bij Washington. Rond het zwarte, glanzende hoofdgebouw staan nog eens een paar honderd gebouwen die bij de dienst horen. Via een speciale en beveiligde toegangsweg rijden dagelijks tienduizenden Amerikanen naar het terrein om informatie te vergaren. Officieel is de omvang van de NSA geheim, maar schattingen lopen uiteen van 30.000 tot 40.000 werknemers.