Verkeer traagst in Den Haag

foto ANP

Den Haag was vorig jaar opnieuw de stad met de meeste filevertraging van Nederland. Dat blijkt uit een ranglijst die navigatiebedrijf TomTom vandaag heeft gepubliceerd. Automobilisten deden in Den Haag gemiddeld 22 procent langer over een rit dan wanneer ze gewoon zouden kunnen doorrijden. In de spits loopt de vertraging op tot gemiddeld meer dan 40 procent. Een woordvoerder van de gemeente zegt in een reactie dat Den Haag „in verkeerstechnisch oogpunt” een „lastige stad is” omdat de stad aan zee ligt en omdat daarom een rondweg ontbreekt. Het stadsbestuur ziet bereikbaarheid als „topprioriteit”. „We investeren de komende jaren vele tientallen miljoenen euro’s.” Op de tweede plek in de ranglijst staat Groningen, waar de gemiddelde vertraging ook 22 procent is. Daarna volgen Amsterdam en Rotterdam, met beide 19 procent. Internationaal staat Den Haag op de 140ste plaats. Wereldwijd heeft Istanbul de meeste filevertraging. (NRC)