Terugkijken: docu over noodlijdende Deense boulevardkrant Ekstra Bladet

Ekstra Bladet .
Ekstra Bladet . Foto Screenshot NPO Doc

Kan de adrenaline op redactieburelen van het scherm spatten in een documentaire over een krant? Ja, dat kan dus. Gisteravond was op NPO2 de documentaire The Newsroom: Off The Record te zien.

Aan de hand van hoofdredacteur Poul Madsen krijgt de kijker te zien met wat voor problemen de krant Ekstra Bladet kampt. Dalende oplagecijfers en rechtszaken. De twijfel of ze sensationeler en bloter moeten worden en spelen met grenzen. Hoe moet de voorpagina eruit zien en hoe kunnen daarmee nog meer losse nummers verkocht worden. Maar ook is het de taak aan hoofdredacteur Madsen om de krant met succes het digitale tijdperk in te loodsen. En dat valt niet mee, zo laat de documentaire zien.

The Newsroom: Off The Record

Lees ook in NRC Handelsblad: ‘Krant koopt door piraten gegijzelde matrozen vrij’ (€)