Busongeluk in Peru - zeker 21 doden

Bij een busongeluk in Peru zijn gisteravond ten minste 21 mensen om het leven gekomen. Dat laat de politie weten. Het voertuig stortte van een berg duizend meter de diepte een ravijn in. Het was het tweede fatale busongeval in een week tijd.

Peruviaanse politie voert reddingswerkzaamheden uit bij een busongeluk eerder deze maand.
Peruviaanse politie voert reddingswerkzaamheden uit bij een busongeluk eerder deze maand. Foto EPA

Bij een busongeluk in Peru zijn gisteravond ten minste zestien mensen om het leven gekomen. Dat laat de politie weten, meldt persbureau AP. Het voertuig stortte van een berg duizend meter de diepte een ravijn in. Het was het tweede fatale busongeval in een week tijd in het Zuid-Amerikaanse land.

Het incident had plaats in het Andesgebergte in het zuidoosten van het land, in de regio Ayacucho. Naast de doden zijn er ook 38 gewonden gevallen. Sommigen van hen zijn er ernstig aan toe. De politie houdt er dan ook rekening mee dat het dodental nog oploopt. Reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door zware regenval die de regio teistert. De autoriteiten tasten nog in het duister over de oorzaak van het ongeval.

Dodelijke auto-ongelukken komen vaak voor in Peru. Een week geleden stierven 38 mensen toen drie bussen en een vrachtwagen in het noorden van het land op elkaar botsten. Zeker 84 personen liepen verwondingen op. In de eerste helft van 2014 kwamen 1406 mensen om bij ongelukken op de weg. Over heel 2013 bedroeg dit aantal 3590 mensen en over 2012 zelfs 4138 personen.