‘Programma Anita Witzier tot stand gekomen na grote druk’

De opnames van het programma Anita wordt opgenomen (KRO-NCRV) konden alleen doorgaan nadat grote druk op de cliëntenraad van de psychiatrische instelling was uitgeoefend. Dat meldt dagblad Trouw na inzicht in interne documenten van zorgaanbieder GGz Centraal. Twee weken geleden schreef Trouw dat de Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden een negatief advies had uitgebracht tegen de opnames. In oktober stapte de cliëntenraad Flevoland van GGz Centraal naar deze commissie met bezwaren tegen opnames in de gesloten instelling Meregaard in Almere. Nu blijkt dat producent Skyhigh TV volgens GGz-directie „niet meer gestopt” kon worden. In een reactie bestrijdt de directie van GGz dat de producent druk heeft uitgeoefend. Anita Witzier zegt in Trouw niet van de problemen op de hoogte te zijn geweest.