OM eist 12 jaar voor fatale val peuter

Tegen de 39-jarige P.A. is gisteren in hoger beroep door het Openbaar Ministerie (OM) twaalf jaar cel geëist voor de fatale val van zijn driejarige neefje. Hij heeft het kind volgens de advocaat-generaal op 9 april 2013 vanaf de galerij op de zesde verdieping van zijn flat in Amsterdam-Zuidoost gegooid of laten vallen. Het jongetje overleefde dit niet. De rechtbank in Amsterdam veroordeelde de man eerder tot tien jaar cel. Het OM had toen zestien jaar geëist voor moord. Bij het gerechtshof in de hoofdstad hield justitie het gisteren op doodslag. Volgens de advocaat-generaal staat vast dat A. het kind opzettelijk heeft gegooid of laten vallen en dat er geen sprake is van een noodlottig ongeval. Hij had op dat moment flink gedronken en kampte met een depressie.