Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Aansluiting

Tijdens de grote stroomstoring afgelopen week ben ik, zij het met een flinke vertraging, bijna aangekomen op Utrecht Centraal. De conducteur heeft de hele reis zijn best gedaan om ons op de hoogte te houden van de situatie.

Op het moment dat wij het station binnenrijden, roept hij de aansluitingen om: „Vanaf spoor 19 vertrekt om 10.41 uur de sprinter richting Geldermalsen.” Na een korte aarzeling gaat hij verder: „Die heeft u dus zojuist gemist.”

Diederik von Königslöw