Roeiers van Nereus misdragen zich in vakantiebungalow

Leden van de Amsterdamse studentenroeivereniging Nereus zijn in het weekeinde betrokken geweest bij vernielingen in een bungalowpark in Hilvarenbeek. De roeiers, die meededen aan een toernooi van studentenvereniging Vidar in Tilburg, richtten in een vakantiebungalow voor 10.000 euro schade aan. Het bestuur van Nereus heeft het gedrag direct veroordeeld. Door het incident „is het imago van de gehele vereniging geschaad. Nereus, inclusief alle aanwezige roeiers, lijden hier sterk onder. Dit mag absoluut nooit meer gebeuren”, aldus een verklaring op de website van de vereniging. Het bestuur beraadt zich op sancties en de daders zullen „daarnaast sowieso de complete schade vergoeden”. Op het toernooi werden alle Nereus-teams gediskwalificeerd. (NRC)