Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Wisselvallig

In de aanloop naar Pasen blijft het wisselvallig. Een straffe westelijke stroming voert de ene na de andere storing met regen en wind aan. Vanavond neemt de bewolking en de wind toe. Een diepe depressie trekt over Schotland naar de Noordzee. Het aan de depressie gekoppelde frontensysteem trekt met regen over Nederland. De wind uit west tot zuidwest neemt toe en wordt na middernacht en morgenochtend krachtig boven land en hard of stormachtig aan zee. Ook zijn flinke windstoten mogelijk. Morgenmiddag klaart het vanuit het westen op en valt nog een aantal buien. Vooral langs de noord- en noordwestkust blijft het stevig waaien. Het wordt 9 tot 11 graden. Woensdag en donderdag voert een noordwestelijke stroming koude lucht aan waarin buien met hagel en onweer kunnen voorkomen. Vrijdag regen.