Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Jazzgitarist Nieuwerf overleden

Gitarist en docent Peter Nieuwerf is op 76-jarige leeftijd in zijn woonplaats Utrecht overleden. Nieuwerf begon in het combo van Wim Sonneveld en trad op met mensen als Stéphane Grappelli, Rita Reijs, Ramses Shaffy en Jasperina de Jong. Hij speelde op platen van Rogier van Otterlo en Robert Long en voor tv-programma’s als De Stratemaker-op-zee-show en De Fabeltjeskrant. Hij was daarna vaste begeleider van Greetje Kauffeld, en speelde jazz met Armando, en met het KCO in New York. (ANP)