Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

BBC-baas bedreigd om Clarkson

Tony Hall, directeur van de Britse omroep BBC, is met de dood bedreigd omdat hij Top Gear-presentator Jeremy Clarkson heeft ontslagen. Hall en zijn vrouw worden nu 24 uur per dag bewaakt door acht man, aldus Britse media. Clarkson (54) kwam onder vuur te liggen omdat hij een producer zou hebben geslagen. De BBC besloot woensdag dat het contract van de presentator niet wordt verlengd en dat Clarkson niet terugkomt bij het Britse autoshow. Kort daarna kwam de bedreiging binnen per e-mail. (ANP)