Goedenavond dames en heren

NPO 1,

22.10-23.00u.

Omroep Max schept hoge verwachtingen met „de opvolger van Moeder, ik wil bij de revue”, die in 2013 werd genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. De achtdelige serie Goedenavond dames en heren is uitdrukkelijk geen vervolg, maar Max hoopt duidelijk nog wat op het succes van de voorganger te teren. Beide series spelen zich af in de jeugdjaren van de kijkersdoelgroep. Ze delen hetzelfde kenmerkende kleurenschema,

alleen is de revue verruild voor de televisie. Toen, in 1963, 12,5 jaar na de eerste landelijke tv-uitzending, bezaten 250.000 huishoudens een ‘venster op de wereld’. In de serie wil omroepbaas Peter binnen vijf jaar de 500.000 halen. Ook zoekt hij een nieuwe omroepster. Dat willen zijn nichtjes wel. Moeder, ik wil bij de tv, dus. De generatiebotsingen ontbreken niet. Wat waren de ouders bekrompen en de tieners recalcitrant. De oubollige nummers van Corry Brokken en Gonnie Baars spreken minder aan dan die van Wim Sonneveld in Moeder, ik wil bij de revue. De televisiewereld blijkt minder magisch dan het theaterpodium. Dan wil Peter ook nog de

comeback van het nog oudere muzikale duo Benno en Will realiseren. Nostalgie in nostalgie, zeg maar.