Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Antony Hermus vaste gastdirigent

Antony Hermus wordt voor drie jaar vaste gastdirigent bij het NNO. Hij leidt komend seizoen o.a. Mahlers Vierde en Strauss’ Vier Letzte Lieder. Hermus dirigeerde het NNO in 2013 al in een zeer sterke uitvoeringenreeks van Wagners Tristan und Isolde bij de Reisopera en maakte al eerder bekend zich na zijn Generalmusikdirektorat in Dessau weer in Nederland te willen vestigen. De huidige NNO-chef Stefan Asbury wordt honorair dirigent. Naar een nieuwe chef-dirigent wordt nog gezocht. (NRC)