Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

‘Matthäus’ nu ook op Gran Canaria

Op Goede Vrijdag wordt op Gran Canaria een uitvoering gerealiseerd van Bachs Matthäus Passion door Nederlandse musici (o.a. van het Kon. Concertgebouworkest) met locale musici en zangers. De passie, initiatief van KCO-altist Michael Gieler, wordt geënsceneerd door Carel Alphenaar en is gefinancierd door de Stichting Classical Connection en het plaatselijk bureau toerisme. Er is een festival bij met masterclasses en kamermuziek. Deze Matthäus is te zien op 5/4 om 10 uur via SBS 9. (NRC)