Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

KLM vervangt Fokker 70 door 17 vliegtuigen van Embraer

KLM Cityhopper koopt 17 toestellen van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer om zijn Fokker 70-vliegtuigen te vervangen. Het gaat om 15 toestellen van het type Embraer 175 (levering vanaf maart 2016) en twee Embraer 190 (levering eind dit jaar). KLM heeft een optie op nog eens 17 vliegtuigen van Embraer. KLM Cityhopper heeft in 2018 alleen nog toestellen van Embraer, die veel minder brandstof verbruiken dan de Fokker 70. Fokker Technologies, fabrikant van vliegtuigonderdelen en erfgenaam van de vliegtuigbouwer, maakte vorig jaar 4 miljoen euro nettowinst, op een omzet van 758 miljoen euro. (NRC)