Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Oranje zien voetballen? De Goal van het Weekend biedt troost

David Ball viert zijn prachtige goal tegen Preston North End.
David Ball viert zijn prachtige goal tegen Preston North End. Hollandse Hoogte / VI Images

In een weekend waarin alle landen hun beste spelers het veld op stuurden, kwam de mooiste goal nota bene van het Engelse derde niveau clubvoetbal.

3. Marco Weymans (België U19)

Het leek wel een wedloopje Keeper Verrassen tussen Weymans, Frederico Mancuello en Moussa Konate. De jonge Belg, sinds z’n veertiende bij PSV, won het onderonsje uiteindelijk maar de inzendingen van de Argentijn en Senegalees mochten er zijn. Mancuello scoort ‘m bovendien uit een op het oog kansloze hoek terwijl Konate een wat onhandig aangespeelde bal toch ook best aardig verwerkt. Maar, Marco Weymans dus:

2. Roberto Firmino (Brazilië)

Een naam om te onthouden. Niet zozeer als een ontdekking, daar hebben we immers Piet de Visser nog voor. En Bundesliga-volgers kennen Firmino (Hoffenheim) allang. Maar het post-WK Brazilië van de teruggekeerde bondscoach Dunga vond afgelopen week in deze 23-jarige spits de opvolger van de hopeloze Fred. Firmino scoort hier een zogenoemde no-look goal. Hij durft ’t nèt aan, na zo te zien vooraf met ploeggenoten geoefend te hebben.

https://youtu.be/w0ZwP1JuxWQ

1. David Ball (Fleetwood Town)

Hij ging als 16-jarige hard bij de jeugd van Manchester City. Vóór dat daar de sjeiks gingen regeren was Ball, nu 25 jaar, een veelbelovende spits die met City onder meer de FA Cup voor jeugdteams won. Maar ja, daarna werd het dus niets meer. Inmiddels in de Engelse League 1; het derde niveau voor profvoetballers. Maar dat ‘ie nog steeds een bal kan raken bewees hij zaterdag tegen Preston North End. Overigens maakte Nemanja Matic (oud-Vitesse) ook een fraaie.