Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Forrest Gump

(Robert Zemeckis, 1994). In 1994 kon je geen blad openslaan of er stond wel iets in over de speciale effecten waardoor titelpersonage Forrest Gump ín archiefbeelden kon stappen en zo de hand van president Nixon kon schudden. Met Tom Hanks als de vleesgeworden naïeve onschuld die zich tot held ontpopt bij allerlei historische gebeurtenissen in Amerika’s recente verleden. Zo redt hij in Vietnam zijn vrienden zo ongeveer uit het vagevuur en kan hij uitstekend pingpong spelen. Met Robin Wright als Jenny, de grote liefde van zijn leven - naast zijn moeder natuurlijk.

RTL8, 20.30-23.20u.