Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Fast Five

(Justin Lin, 2011). Fast & Furious is een zeer succesvol actievehikel. De acteurs wisselden soms, de raceauto’s bleven. Ditmaal wijkt de kale bodybuilder Vin Diesel met vrienden uit naar Rio de Janeiro, waar de film halverwege een bankovervalfilm wordt. Sterke actie en energieke cinematografie kan niet voorkomen dat deel vijf uit de reeks monotoon is. Hij heeft gewoon te veel van alles: personages, relaties, grappen, knokken, schieten, racen. Ook met de in november 2013 bij een auto-ongeluk overleden Paul Walker. Vanaf donderdag draait het zevende deel in de bioscoop.

Veronica, 20.30-23.05u.